Lucas Lindström var en av deltagarna i Sveriges första säsong av The Apprentice som sändes på TV4 under våren 2022

Källa: TV4/Jakob Dahlström

En oväntad vinst

Under våren 2022 sändes den svenska versionen av succéprogrammet The Apprentice. Tolv hoppfulla entreprenörer tävlade om att vinna en miljoninvestering i sin affärsidé. Vad krävdes för att lyckas? Det avgjorde superentreprenören Gunilla von Platen med hjälp av sina sidekicks Jacob Rubdbäck och Katarina Gospic.

Lucas Lindström, då 23 år, var en av de 12 deltagarna som tävlade i TV4:s program “The Apprentice”. Med en bakgrund inom skateboardåkning på elitnivå, hade han år 2018 sadlat om till att bli internetentreprenör och startat GRW Media.

Under programmets gång utmärkte sig Lucas med sin kreativitet och affärssinne. Han lyckades komma på en andraplats, men trots att han inte vann huvudpriset, imponerade han så pass på Gunilla att han ändå fick en investering i sitt bolag.

Du får gå!

”Du får gå” blev svenska versionen av klassiska slagordet ”You’re fired”. Deltagarna tävlade mot varandra i två lag och det förlorande laget hamnade i ”styrelserummet” där Gunilla von Platen ger minst en deltagare beskedet ”du får gå” som tvingas lämna tävlingen. 

Gunilla von Platen är en framstående svensk entreprenör och affärskvinna. Hon grundade kundservicebolaget Xzakt Kundrelation, som hon sålde till Altor 2017. Idag är hon co-partner i Transcom Worldwide AB, där Xzakt ingår. Hennes roll i den svenska versionen av TV-programmet “The Apprentice” som ledare, speglar hennes expertis och framgång inom entreprenörskap, där hon med sin expertis och insikt vägledde och bedömde de tävlande.

Källa: TV4/Jakob Dahlström

Vill du komma i kontakt med Lucas och GRW Media?

Välkommen att boka ett möte mig, Lucas Lindström!

Välkommen att boka ett möte mig, Lucas Lindström!